meer weten over dit project?

neem contact op!

of laat ons dat doen

Fuchsiastraat

type:

categorie:

klant:

status:

opdracht

dakopbouw, verbouwing

particulier

opgeleverd

meer weten over dit project?

meer weten over dit project?

meer weten over dit project?

neem contact op!

neem contact op!

neem contact op!

of laat ons dat doen

of laat ons dat doen

of laat ons dat doen

previous arrow
next arrow
Slider

In de Fuchsiastraat in Den Haag hebben wij een dakopbouw ontworpen voor een jaren 20 appartement. Wij mochten het bestaande een-laags bovenhuis uitgebreiden met een nieuwe woonverdieping en een groot dakterras. Bij deze gelegenheid is ook de bestaande verdieping ingrijpend verbouwd en gemoderniseerd.

Al voor de verbouwing was het daglicht kenmerkend voor het appartement. De hal had een dakraam, waardoor ook deze ruimte in het midden van het huis licht en vriendelijk over kwam. Mede hierdoor waren de opdrachtgevers ooit verliefd geraakt op het appartement en hadden het gekocht. Deze kwaliteit mocht dan ook niet verloren gaan door de bouw van een nieuwe bovenverdieping.

Wij hebben daarom besloten om het thema daglicht in het nieuwe ontwerp nog iets groter aan te pakken. Van de hal hebben wij een echte, twee verdiepingen hoge ontvangstruimte gemaakt. Door een groot dakraam kan hier veel licht naar binnen vallen dat via een vide ook de eerste verdieping bereikt. Bij binnenkomst in de woning word je hierdoor welkom geheten door het daglicht. De hal en het trappenhuis vormen nu de centrale spil in de twee verdiepingen.

Op de nieuwe verdieping is naast de dakopbouw ook een groot dakterras aangelegd. Om hiervan optimaal gebruik te kunnen maken hebben wij voorgesteld om de woonkamer naar de nieuwe verdieping te verplaatsen. Hier bevindt zich nu een open woonkeuken die direct aansluit op het terras. Daardoor wordt het dakterras als het ware onderdeel van de woonruimte en kan er veel en vaak genoten worden van de nieuwe buitenruimte.