meer weten over dit project?

neem contact op!

of laat ons dat doen

Driepoot

type:

categorie:

klant:

status:

eigen project

meubel, buiten

op aanvraag

aanzicht van de driepoot en vuurschaal
studio aabel driepoot en vuurschaal

meer weten over dit project?

meer weten over dit project?

meer weten over dit project?

neem contact op!

neem contact op!

neem contact op!

of laat ons dat doen

of laat ons dat doen

of laat ons dat doen

previous arrow
next arrow
Slider

De driepoot is een zelf geïnitieerd project, ingegeven door een tevergeefse zoektocht: Om boven het vuur te kunnen koken zocht binnen onze kennissenkring iemand een driepoot bij een vuurschaal van Scheidt-Design. Wij werden gevraagd of wij hiervoor iemand wisten. Eenmaal begonnen met zoeken dachten wij al snel dat hier zo veel ruimte voor verbetering lag dat wij er zelf eentje moesten ontwerpen.

Het meest opvallend aan onze driepoot is dat het eigenlijk een tweepoot is. Daardoor verliest het zijn puur praktisch karakter en ontstaan nieuwe mogelijkheden in de vormgeving. Wij hebben er een spel in geometrische vormen van gemaakt, waarbij de zwevende cirkel van de vuurschaal is aangevuld met een rechtop staande driehoek. Deze wordt in balans gehouden door het voetstuk waarop de vuurschaal rust.

De vuurschaal heeft door zijn vorm, de zwevende opstelling en het dunne staal een elegante uitstraling. Daarom wouden wij dit voor de driepoot ook bereiken. Hiervoor hebben wij samengestelde staalprofielen ontworpen, geïnspireerd op de architectuur van Mies van der Rohe. De basis is een platte stalen strip. Voor de stabiliteit hebben wij daar aan weerszijden een kleinere strip haaks op gelast. Hierdoor ontstaan slanke en stabiele kruiskolommen. Om het nog eleganter te maken hebben wij de kleine profielen niet helemaal tot het punt van de driehoek door laten lopen.

De vuurschaal is ontworpen en gemaakt door Scheidt-Design.

De driepoot is ontworpen en gemaakt door aabel. Wij produceren hem op dit moment niet seriematig maar kunnen er zeker eentje maken als u interesse heeft. Dus aarzel niet om hierover contact op te nemen.