meer weten over dit project?

neem contact op!

of laat ons dat doen

Van Dijk

type:

categorie:

klant:

status:

prijsvraag, opdracht

huisstijl, verpakkingen

van Dijk noten

in uitvoering

meer weten over dit project?

meer weten over dit project?

meer weten over dit project?

neem contact op!

neem contact op!

neem contact op!

of laat ons dat doen

of laat ons dat doen

of laat ons dat doen

previous arrow
next arrow
Slider

Van Dijk is een speciaalzaak met een breed assortiment aan vers gebrande noten, koffie, thee en zuidvruchten in Amersfoort. Tot eind 2019 was de winkel onderdeel van het samenwerkingsverband C’est bon. Per 1 januari 2020 gaat hij verder onder eigen naam. Daarom hebben wij een nieuwe huisstijl voor van Dijk ontwikkeld.

In 2019 hebben wij een prijsvraag gewonnen die de opdrachtgever had uitgeschreven voor het ontwerp van een nieuwe logo. Het logo moet de drie kernelementen van het assortiment – noten, koffie en thee – representeren. Door lijntekeningen van een noot, een koffieboon en een theeblad te combineren ontstaat een nieuw, herkenbaar beeldmerk. Het diverse assortiment van de winkel komt hiermee sterk tot uitdrukking. Daarnaast kunnen de lagen ook afzonderlijk gebruikt worden. Dit geeft ons de mogelijkheid om een complexe huisstijl te ontwikkelen met een duidelijke interne samenhang.

De opdrachtgever zocht een huisstijl met een moderne uitstraling die aansluit bij de kwaliteit van zijn producten en de voor het segment relatief jonge doelgroep. Daarom hebben wij een huisstijl in het zwart wit ontwikkeld waarin typografie en compositieregels centraal staan. Hierdoor ontstaat een herkenbare beeldaal die modern en minimalistisch oogt en kwaliteit uitstraalt. Inmiddels hebben wij in deze stijl het printwerk binnen en buiten de winkel ontwikkeld. Dit omvat onder meer marketing producten zoals visitekaartjes, cadeaubonnen en posters. Ook de verpakkingen voor thee en noten zijn van onze hand. Als meest recentelijke toevoeging hebben wij de winkel ook van buiten vorm mogen geven, door de raamfolies te ontwerpen.