meer weten over dit project?

neem contact op!

of laat ons dat doen

Kubus kast

type:

categorie:

klant:

status:

opdracht

meubel, interieur

particulier

verkocht, op aanvraag

meer weten over dit project?

meer weten over dit project?

meer weten over dit project?

neem contact op!

neem contact op!

neem contact op!

of laat ons dat doen

of laat ons dat doen

of laat ons dat doen

previous arrow
next arrow
Slider

Voor een particuliere klant hebben wij deze kast ontworpen en op maat gebouwd. De kast staat in een eet-/ huiskamer waarin een grote industriƫle tafel met stalen poten en houten blad de toon zet. Daarom hebben wij de kast passend daarbij uitgevoerd in geolied staal en eikenhout.

De opdracht voor deze kast was de droom van iedere ontwerper: weinig beperkingen en veel vrijheid. De opdrachtgevers wilden een meubel dat vooral een aanvulling op het interieur zou zijn. Functionaliteit speelde daarbij een ondergeschikte rol. Omdat zij in hun huurhuis de wanden niet mochten beschadigen kwamen zij met de vraag of wij een groter object konden maken dat de hele wand zou vullen.

Het concept achter de kast is het idee van een schilderij in een schilderij. Binnen de omlijsting van een stalen frame hebben wij een losse compositie gemaakt van een ladekast, een plant en een stalen kubus. De ladekast voegt opbergruimte en daardoor functionaliteit toe aan het meubel. Om het volumen visueel lichter te laten lijken hebben we hier aan de voorkant voor een reliƫf gekozen. Om het sober te houden hebben de lades geen handvaten. De stalen kubus is het tweede schilderij. Deze hebben wij uit een stalen plaat gevouwen en aan twee draden opgehangen in het frame. Om het idee van een schilderij te benadrukken is de voorkant open gelaten. Ook hangt de kubus op een voor schilderijen gebruikelijke hoogte. Alleen geven niet wij, maar de eigenaren dit schilderij zijn invulling. Hier kunnen zij steeds opnieuw een kleine compositie maken van persoonlijke voorwerpen.